08-442 48 99

info@earstore.se

Varför är det inte lika spännande att prova hörapparat som glasögon?

07

Mar

2013

Jag följde med en anhörig härom dagen för att prova nya glasögon. Innan besöket uttryckte hon hur mycket hon såg fram emot att prova nya bågar. Vilken färg ska jag ha och vilken modell ska jag välja?

Då kom jag att tänka på hur stor skillnad det fortfarande är mellan att prova glasögon och att prova hörapparat. Hur många drar sig inte för att prova ut hörapparater medan det är oändligt mycket lättare att acceptera att man ser sämre och gå och köpa glasögon. Därmed inte sagt att alla älskar att gå till optikern.

Är det så att man fortfarande tror att hörapparater är stora, beiga ”klumpar” bakom öronen med ljudslang och stor individuell snäcka i örat? Så är det inte längre! Här kan du också välja färg och modell! Ska jag välja en röd, blå, svart, lila, silver, champagnefärgad…? Ska jag välja en liten RIC med tunn ljudslang eller en i-örat, en osynlig apparat eller vill jag ha en något större bakom örat?

Eller är det kanske så att man känner sig gammal om man provar hörapparat därför att man tror att det bara är gamla som har hör sämre och behöver hörapparat? Men nej, så är det inte. Självklart är det många äldre som har hörselnedsättning vilket beror på att hela kroppen förändras med åren, även hörseln, men idag är det många yngre och yrkesverksamma som har hörapparat. Faktum är att det är flera yrkesverksamma än pensionärer som provar hörapparat idag.

Så, det är dags att tänka om! Att prova hörapparat kan vara minst lika roligt och spännande som att prova glasögon!